Historiske Bilder

  • Historiske bilder
Sæterjentas fridag

Sæterjentas Fridag (1932) – Carl G. Normann

 

I 1902 satte Carl G. Normann seg på sykkelen og tråkket Norge rundt for å fotografere alt fra fruktblomstring i Hardanger, travle fiskehavner, hoteller og friluftsaktiviteter til hverdagssener og landskap i Norge. Så bar det tilbake til mørkerommet for å produsere bildene og når de var produsert syklet han ut igjen til de samme plassene og solgte de. I 1906 etablerte han Normanns kunstforlag og sammen med sønnene hans doumenterte de vårt langstrakte land i nesten 90 år, noe som resultrete i et bemerkelsesverdig bildearkiv, hvorav mange er å regne som nasjonalskatter. Deriblandt Sæterjentas fridag som er norges mest solgte postkortmotiv gjennom tidene.

 

 

Arven etter Carl og Arne Normann disponeres den dag i dag av Normanns kunstforlag (Pictura Normann), og vi i HeliFoto er stolte av å kunne tillby, produsere og selge disse fine historiske motivene til våre kunder. Vi opplever at interessen er stor, spesielt i områder hvor bildene er blitt tatt, og siden familien Normann var på reisefot store deler av året i skye 90 år er det ikke mange plassene som ikke er blitt behørlig dokumentert.

I produsjonen av de historiske motivene blir bildene renset digitalt for støy, riper og synlig slitasje på negativene blir fjernet for å gi de nytt liv og glød. Vi behandler disse bildene med samme teknologi og samme materieler som vi gjør med våre egne oversiktsbilder, holdbarheten på disse blir dermed så god som de ledende blekk-, og fotopapirprodusenter i dag kan tilby.